Mexhid Yvejsi Anëtar
Numri i postimeve : 429 Age : 74 Vendi : Gjakovë, Kosovë Registration date : 04/05/2009
| Titulli: Hapet Qendra Kompjuterike Kur'anore Sun Jan 04, 2015 11:06 am | |
| Hapet Qendra Kompjuterike Kur'anore për të rinjtë e Palestinës
Një Qendër Kompjuterike Kur’anore është hapur për të rinjtë palestinezë në kampin Khan Junis me qëllim për të identifikuar talentë Kur’anor nga brezi i ri dhe të promovojnë aftësitë e tyre Kur'anore. Sipas faqes së internetit të Khan Yunis Dar-ul-Kur'an, objektivi kryesor i qendrës është për të plotësuar nevojat bazë të refugjatëve palestinezë, veçanërisht të rinjve, për t'u njohur me teknologjitë moderne. Qendra ofron një mundësi për njerëzit, të cilët jetojnë një jetë të vështirë në kamp, për të marrë pjesë në kurse arsimore online dhe të informohen nga të dhënat e fundit arsimore dhe shkencore. Qendra ka në plan për të organizuar të rinjtë që të përfshihen në veprimtari Kur'anore, të mësojnë për metodat kërkimore dhe për t’i nxitur aftësitë e tyre për të kërkuar fusha të ndryshme Kur'anore duke aplikuar teknologjitë moderne. Arti dhe aktivitet sportive, gjithashtu, janë planifikuar në mesin e programeve të qendrës. Kampi Khan Junis u krijua pas luftës Arabe-Izraelite në vitin 1948, ku ishin strehuar rreth 35.000 refugjatë palestinezë. Më 3 nëntor 1956, kampi dhe qyteti i Khan Junis u pushtua nga Sionistët. Në operacionin që pasoi, rreth 275 vetë u vranë, duke përfshirë edhe 140 refugjatë nga kampi. Sipas Organizatës të Kombeve të Bashkuara për Refugjatët shumë nga banorët e kampit kanë humbur shtëpitë e tyre si rezultat i veprimeve ushtarake nga ana e forcave ushtarake të regjimit Sionist.
Burimi: IQNA News Përktheu nga anglishtja: Mexhid Yvejsi, Gjakovë
======================================================
| |
|
rrimtaf Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1090 Age : 55 Vendi : kosov Registration date : 30/07/2009
| Titulli: Re: Hapet Qendra Kompjuterike Kur'anore Sun Feb 22, 2015 3:08 pm | |
| Sikur te mund te ndryshonim apo te hiqnim disa hadithe apo ligje nga kurani ai do te ishte me te vertete libri me i bukur ne bote ,por disa ligje te sheriatit sikur preja e dores per vjedhje ,martesat me shume gra ,hakmarrja sy per sy ,mbrojtja e nderit me vrasjen e femrave me gure apo me prerje koke ne publik ,dhe shume tjera,qe une jam i bindur se nuk jane fjale te zotit ,por te njerezve e bejbne ate liber jo arsimues dhe te dale mode . | |
|
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: Hapet Qendra Kompjuterike Kur'anore Sun Feb 22, 2015 11:01 pm | |
| Rrimtaf, per cfar arsyje nuk do e pranosht ti ligjin te jen ne fuqi per vjedhje psh.A nuk mendon se eshte ligji me i mir i mundshem se mund te jet ?Pse nuk mendon per nje moment, sikur te jet ne fuqi vertet ky ligj si do kishim ne shtetin ton...Martesa, me shum gra jan rregullat nese duhet te zbatohen....vrasja e femrave me gur esht menyra me e lehet e mundshme nese do kishe ndodhe edhe ne vendin ton.....Por ne duam te ecim me shtete e eu.. dhe nje dite nuk do jete larg se do legalizojn dhe kete profesion(ligjin per prostuticion)Ti mos fole me bindje tende ,,perderisa nuk e njeh kuranin dhe nuk e ke lexu perveqe se neper portalet e ndryshme, ku ke marr ndonje citat pa dite si eshte komentu nga x personi...Kurani, eshte kushtete per jete .Jemi apo nuk jemi ne kunder aty jan fjalet e krijuesit qe nuk jan ndryshu qe 14 shekuj ,,dhe nuk do kete ndryshim deri ne kataklizem. | |
|
rrimtaf Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1090 Age : 55 Vendi : kosov Registration date : 30/07/2009
| Titulli: Re: Hapet Qendra Kompjuterike Kur'anore Mon Feb 23, 2015 9:42 am | |
| Inderuar une e kam lexuar Kuranin ,Biblen dhe torahun ne teresi dhe nder ta me se shumti me ka pelqyer kurani vetem se i ka disa ligje shume te tmerrshme .me te mira
| |
|
Sponsored content
| Titulli: Re: Hapet Qendra Kompjuterike Kur'anore | |
| |
|