| TOKË më fal që të shkel me këmbë! | |
|
+5detektivi Violina xhiti istogalia ...... 9 posters |
Autori | Mesazh |
---|
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Mon May 17, 2010 8:50 pm | |
|
TOKË më fal që të shkel me këmbë e s’ta mbroj dot dinjitetin. Më fal që mashtruar nga “fryma e miqësisë” ndërkufitare, ecuria e mirë e “proceseve integruese”, më duhet të ul kryet e të shoh sesi SHTETI IM/YNË, të nënshtron duke ngritur varreza anekënd Jugut tonë të bukur. TOKA IME, më fal që menjëherë pas kësaj ti duhet të dëgjosh edhe përplasje këmbësh ushtarësh që gërthasin kërcënueshëm se “do na therin si derrat”!
TOKË, jam i lodhur si ty nga legjendat e marrosura, sipas të cilave kur flasim për Shqipëri Etnike na përcaktojnë/vetëpërcaktohemi si “nacionalistë rrugësh”, ndërsa kur duan varreza i cilësojmë si kërkesa legjitime. Jam i zhgënjyer nga Kuvendi ynë, TOKA IME, që me “damkën e integrimit” dhe “fqinjësisë së mirë” fshin gjurmët si dhelpra, dhe s’bën tjetër veçse pranon inferioritetin, gjunjëzohet në heshtje e i thotë lamtumirë të vetmes gjë që na ka mbetur: dinjitetit!
TOKË, a s’e dinin 140 burrat e Kuvendit (e 4 milionë të tjerë) se vendndodhja gjeografike e këtyre 4 “varrezave”, shtrihet përgjatë linjës së pretendimeve megallomane “Vorio-Epiriote”, në Bularat të Gjirokastrës, Ersekë të Kolonjës, Çiflik të Korçës e Grykën e Këlcyrës. TOKA IME, pse nuk na dridheshe në këmbë, kur në 2008 të ziut Karamanlis i hakërreheshin në mes te Athinës se “po e njohëm Kosovën, duam dhe “Vorio Epirin””, se “me demek” janë e njëjta gjë dhe meritojnë të njëjtën zgjidhje?! Por e keqja, ne si përherë na vjen nga brenda, o TOKA IME. Si e durove eksponentin e një partie minoritare-kryebashkiak, kur deklaronte se “ajo që kërkohet nga OMONIA, nuk është aspak më shumë se ajo që duan Shqiptarët për Kosovën”, duke shtuar se “kjo është në të mirë të Ballkanit dhe të pakicave në Shqipëri”?! Pas Kosovës si “Djep i Serbisë”, e Vorio Epirit si “Zemra e kulturës Greke”, TOKA IME, pse SHTETI IM/YNË dha pëlqimin dhe krijoi këtë precedent të ri? A nuk e dinin se pas do kohësh aty mund të mbinë Kisha, do të ndërtohen shkolla e “varrezat” mund të kthehen në vende pelegrinazhi? A nuk e dinin ata që votuan se këto 4 “varreza ” mund të kthehen në 4 “arkivole” për traditat tona, të brezave tanë?! Edhe më të marrët e dinë, se megjithëse TOKËN e kemi të rrudhur, ne Shqiptarët, as armikun më gjakatar nuk e kemi lënë pa varre. E dinë mirë italianët, të cilët në vitet ‘50 nisën t’i merrnin eshtrat e ushtarëve dhe i çuan në vendin e tyre, në TOKËN e tyre, tek njerëzit e tyre. Ne ua dhamë, se çdo popull i meriton bijtë e tij.
Në vitet ‘60, edhe Greqia, nisi të merrte eshtrat e të rënëve gjatë Luftës Italo-Greke, por tani kërkojnë edhe të tjerë në “ushtrinë e vdekur”, priftërinj, a ç’të dalë. Nëse i donin kaq shumë luftëtarët e tyre, pse nuk i morën eshtrat për 60 vjet, pse nuk i marrin tani, por duan t’iu ngrenë “varreza” tek TY?!
TOKA IME, e kam gjyshen 1 shekullore dhe m’i tregon mishrrëqethur sesi ata që morën varreza, kapërcyen kufirin e vet dhe hynë në tokat shqiptare me zjarr e hekur. E gjyshi im e rrëmbeu dyfekun dhe u shpua mishi plumbash. TOKË, më fal që të shkel me këmbë dhe nuk ta kthej dot dinjitetin. E di, të dhemb edhe ty kjo gjendje sikurse birit tënd çam, poetit Bilal Xhaferri, që me vargjet e tij plot pezm të thoshte: Më je kthyer si buka e buka e uritur o ATDHE… “… të ikën nga duart e dot nuk të ngop…” | |
|
| |
istogalia Anëtar
Numri i postimeve : 298 Age : 41 Vendi : Istog,Kosova Profesioni/Hobi : futbollist Registration date : 31/08/2008
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Mon May 17, 2010 9:31 pm | |
| toke me fal qe spo mundem te dalim zot me fal | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
Numri i postimeve : 4682 Age : 36 Vendi : Atje ku un dua .............. Registration date : 24/05/2009
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sun May 23, 2010 8:10 pm | |
| Tok me fal se po te shkelin shum | |
|
| |
xhiti Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1858 Age : 64 Vendi : Prishtine Profesioni/Hobi : zbulim i tradhtarve Registration date : 26/03/2009
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sun May 23, 2010 8:11 pm | |
| Toke me fale se te kena ba pershesh ,multietnik. E te kemi flliqe. | |
|
| |
Violina Fillestar/e
Numri i postimeve : 9 Age : 64 Vendi : Prishtinë Registration date : 26/08/2010
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Fri Aug 27, 2010 6:42 pm | |
| Poema "TOKË MË FALË QË TË SHKEL ME KËMBË" vlenë më së shumëti për kategorinë e njerëzve të politikës kosovare. Një poemë shumë e bukur kjo,por në realitet fatkeqsisht kjo po ndodhë tashti. Dikur kjo u dedikohej vetëm tradhtarëve dhe s'e kemi menduar kurrë se do vijë dita që politiken kosovare do e udhëheqin njerëzit e kësaj kategorie që s'i duron as Toka të ta shkelin dot. Më kujtohët një poezi e Bilall Xhaferrit e cila përfundonte përafërsisht kshtu: "................................................. dhe Kosova gjithnjë ashtu njerëz që flasin një gjuhë dhe dëgjojnë dy gjuhë së bashku me gjuhën e nënës edhe gjuhën e UDB dhe Kosova gjithnjë ashtu......................" e cila poezi është tendem i poemës "Tokë më falë që të shkelë me këmbë". | |
|
| |
xhiti Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1858 Age : 64 Vendi : Prishtine Profesioni/Hobi : zbulim i tradhtarve Registration date : 26/03/2009
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Fri Aug 27, 2010 11:20 pm | |
| Toke me fale se te kane perbuze tradhtaret te benen multietnike ,ta hiqen kombin qe askushe ne bote se bene . Te gjithe luftojne per kombe e flamure ,gjuhe e identitet. te ne e kunderta luftuan per heqjen e kombit e te flamurit e identitetit. Ku ka ne bote kesi njerez aq servile e tradhtare qe perbuzin kombin atdheun. Nje imam Boshnjak tha evropa po na thote se e keni vendin ne evrope po pa identitet dhe pa kombe. Qka na vyne evropa pa komb e pa identitet . Ku ata vete evropjanet kane identitetin e tyre kombetare dhe flamurin e tyre kombetare. Kurse neve po na afrojne evropen pa komb ose me nje kombe te ri qe nuk egzistone. Pra toke hapu e perbiji keta servile qe shkaterruan qka ka shqiptare . Ai qe ska kombe ska dinjitet ,jane njerez te humbur. Toke na fale ,ne qe te mbrojme po beri dhe ata qe te perbuzen...mos ja fale tradhtine servilizmin se ata te shkaterruan te coptuan te bene shume etnike .... | |
|
| |
detektivi Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2116 Age : 44 Vendi : Here ne kosove here ne Evrop Profesioni/Hobi : zbulimi i tradhtareve dhe hajnave Registration date : 15/03/2009
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sat Aug 28, 2010 1:54 pm | |
| Toke na fale se qka ska pjelle ne token tende . tradhtare ,udbashe ,komuniste servile te huaj hajna rrenca ,kriminel te poshter te shitur te prishte e qka jo .. Aman na fale oj toke ....ta nderruan edhe emrin te benen pershesh hi e shkrum servilet bashkpunetoret e te huajve te armiqeve tone. | |
|
| |
detektivi Anëtar i Suksesshëm
Numri i postimeve : 2116 Age : 44 Vendi : Here ne kosove here ne Evrop Profesioni/Hobi : zbulimi i tradhtareve dhe hajnave Registration date : 15/03/2009
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sat Aug 28, 2010 1:55 pm | |
| na fale oj toke- FIonaaa a mu rrezit ke ra ne kete toke apo po ju lutesh ndonje sen.... | |
|
| |
rrimtaf Anëtar i Besueshëm
Numri i postimeve : 1090 Age : 55 Vendi : kosov Registration date : 30/07/2009
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sun Aug 29, 2010 1:49 pm | |
| Toke me fal qe une jam paraziti me i rrezikshem per ty.Une per dite emrr naften tende ,qymyrin drurin ujin ajrin arin etj dhe prape jam i pangopur. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sun Aug 29, 2010 11:53 pm | |
| - Cito :
- na fale oj toke-
FIonaaa a mu rrezit ke ra ne kete toke apo po ju lutesh ndonje sen.... hahhahhahhahhahh.hahhahhahah Po e mbroj nga xhiti e rrimtafa hahhahhahah nuk beson sa kam qesh me keto opinijone haha beso me lot gallat e tera hhahha te me falni ju lutem por komedi keni ber..Xhiti valla u nuk kam qef te me leshoj toka ! rrimtaf a ti po i ben zulllum tokes a!! lere ik jeto ne vendet t tropikal e lerna token rehat a po e sheh se ka fillu miu nda ne mes hahahhah kujdes token se kur te vdesim nuk kemi ku te vorrosemi hahahha. Ti detektiv a nuk kishe cfar te bej veq ti ndroj tokes emrin a a kumbar te ka ty a hahhahhah Sory ju lutem po u paka ahhaha | |
|
| |
xhiti Anëtar i Besueshëm
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Wed Sep 01, 2010 5:09 pm | |
| Toke me fale qe pranon njerez te keqinje ne token tende. OJ toke perbiji tradhtaret dhe te gjithe ata qe po tallen me ty. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sat Feb 12, 2011 11:47 pm | |
| - Cito :
- Toke me fale qe pranon njerez te keqinje ne token tende.
OJ toke perbiji tradhtaret dhe te gjithe ata qe po tallen me ty KA BA BE TOKA VEQ MOS I NXOFSHA TRADHTARET SE KA MI PERBI E JU SE JENI PATRIJOT KA ME JU LE TE ME SHKELIN SA HER TE DON VEQ LIVADHET MOS I SHKELNI SA DO KULLOSIN BAGETIT HAHAH | |
|
| |
Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sat Feb 12, 2011 11:51 pm | |
| A mullaj te tregoj dje, per bet e tokes. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sat Feb 12, 2011 11:54 pm | |
| - Cito :
- A mullaj te tregoj dje, per bet e tokes.
jo ti me tregove se ke qet patrijot shum prandaj | |
|
| |
Driniiiii Miqte e Forumit
Numri i postimeve : 3268 Age : 43 Vendi : Belfast Registration date : 17/02/2009
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sun Feb 13, 2011 12:00 am | |
| Qet e jo qet toka e kosoves cka nuk mban, eshte e trash, e cka nuk ka! | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Sun Feb 13, 2011 12:02 am | |
| nje lapsues ishte i vogel dhe ishte qef e jo qet mir thua mban shum po jo gjat do i mbaj ? | |
|
| |
Ann@ Anëtar
Numri i postimeve : 204 Age : 36 Vendi : Large nga toka:) Registration date : 20/04/2011
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Mon Apr 25, 2011 10:55 pm | |
| Toke me fal,fal...etj. Toke na fal qe mbane gjithcka dhe nuk te vleresojme. | |
|
| |
...... Anëtar Nderi
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Wed Apr 27, 2011 11:45 pm | |
| - Cito :
- Toke me fal,fal...etj.
Toke na fal qe mbane gjithcka dhe nuk te vleresojme.
me pelqeu kjo bravo ana vertet nuk dim te vlersojm ne ca mban kjo tok!! | |
|
| |
albania today Fillestar/e
Numri i postimeve : 13 Age : 48 Vendi : shqiperi Registration date : 11/09/2013
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! Wed Sep 11, 2013 9:25 pm | |
| burra gra mos u ndjeni shume fajtor, se nuk e keni ju fajin, fajin e ka shejtani qe futi epshin, konkurrencen, mashtrimin, manipulimin, egoizmin e theksuar,etj tek njerez si ju edhe si ne, mijera vjet me pare e qe sot ndodhen ne detyra te rendesishme. po mos harroni se me ksoj lloj njerezish ne kemi te bejme dita dites madje disa nga keto mund te jene edhe te afermit tane. a ju kujtohet dikush.... | |
|
| |
Sponsored content
| Titulli: Re: TOKË më fal që të shkel me këmbë! | |
| |
|
| |
| TOKË më fal që të shkel me këmbë! | |
|