R e a g i m
TA SHKATËRROJMË FORUMIN ANTISHQIPTAR
MACEDONIAONTHEWEB.COM/FORUM
Ju lutem ndani disa sekonda nga koha juaj dhe lexojeni me vëmendje këtë paralajmërim. Dihet mirfilli se propaganda greke po shfrytëzon çdo kanal të mundshëm në internet për ta injektuar me broçkullat e veta. Pre e falsifikimeve të tyre po mbetet historia jonë mijërvjeçare e Maqedonisë dhe Epirit. Dihet mirëfilli, se shkenca objektive dhe e paanshme ka pohuar vendoshmërisht elementin iliro-shqiptar ndër shekuj të këtyre dy krahinave të rëndësishme. Autorët e lashtë antik kanë lënë dëshmi të qarta hem për Epirin hem për Maqedoninë duke i quajtur barbare, dmth jo greke, pra që s’flsinin greqisht, rrjedhimisht nuk kishin etnicitet grek. Për këtë dhe për shumë arsyeje të tjera që ndërlidhen me nepsin hegjemonik të Greqisë së Madhe, neogrekët e NeoMegaliIdesë po mundohen për çfarëdo çmimi ta relativizojnë kuptimësimin e nocionit “barbar” duke u orvatur të na bindin se “autorët e lashtë grekë kur e përdornin këtë nocion e kishin për grekët të paqytetëruar”. Ata harrojnë se termi barabarë kishte kuptimin e dallimit etnik; nëse është siç pretendojnë grekët, atëherë edhe persianët barbarë paskan qenë “grekë të paqytetëruar”.
E ndërsyer nga shteti Grek dhe institutet e tij, propaganda greke në emër të mbrojtjes së “histories” së saj po mundohet që të na e vjedhë dhe shtrembërojë historinë kombëtare. Leka i Madh, Pirro i Epirit madje edhe Skënderbeu sipas këtyre propagandistëve ishin “grek” ( !!! ) Këto gënjeshtra nuk duhen lejuar për asnjë çmim, sepse ndryshe po nuk u luftuan tani me kohë, atëherë opinioni i jashtëm perëndimor do ua njoh si të vërteta rrenat greke. Unë jam munduar t’i kundërvihem këtyre opinioneve qëllimkëqija, mirëpo për këtë postimet e mia janë censuruar, janë ndryshuar ose herë herë edhe nuk janë lejuar derisa më përjashtuan fare. E kam fjalën për forumin megaloman grek macedoniaonetheweb.org.
Çdo përpjekje për t’u kyqur në këtë forum dhe për ta shpalosur të vërtetën në këtë forum luftohet me racizëm dhe frymë inkuizicioni nga mirëmbajtësit e këtij webi grek. Kështu që e vetmja rrugë është që ky web të shkatërrohet. Në mesin tuaj ka shumë njohës të kompjuterit dhe botës informatike, andaj e mira e së mirës do të ishte që ta shkatërroni këtë web. Përse e them këtë? Sepse, edhe grekët me sa e kam hetuar në një nga temat e këtij forumi, kishin hapur një temë enkas për webfaqet shqiptare të cilat ata i shihnin si kërcënuese për ta. Shumë prej këtyre web faqeve shqiptare nuk punojnë më. Kështu, që grekërve duhet t’ua kthejmë borxhin me të njejtën monedhë.
Ta shkatërrojmë pra këtë forum!
Miqësisht
Deli Luboteni, nga Greshnica,
Komuna Zajaz - Kërçovë, 26. 04. 2009