Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat...
Bashkimi Kombëtar
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  Latest imagesLatest images  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Shkencëtarët më me ndikim ne botë

Shko poshtë 
2 posters
AutoriMesazh
Guximi
Miqte e Forumit
Miqte e Forumit
Guximi

Male
Numri i postimeve : 2427
Vendi : Në "Komedinë Njerëzore"
Profesioni/Hobi : Student
Registration date : 12/09/2007

Shkencëtarët më me ndikim ne botë Empty
MesazhTitulli: Shkencëtarët më me ndikim ne botë   Shkencëtarët më me ndikim ne botë EmptyThu Sep 13, 2007 12:54 pm

Ne kete teme ju mund te shkruani shkenctarin qe per ju eshte shkenctari më me ndikim ne botë, dhe tregoni arsyen pse po mendoni ashtu.

Po filloj une i pari.

Isak Njuton

Isak Njuton u lind me 25 dhjetorë te veitit 1642 po ate vit kur vdiq Galileo Galilei.Ai qysh ne vegjeli ishte nje femij i menqur por ne shkoll nuk e tregonte kete nga pakujdesia ose nga nje arsye tjeter. Kur u rrit nena e tij e cregjistroi nga shkolla me shpresen se ne bujqesi do jet me i suksesshem
Ne moshen 21-27 vjqare Njutoni vuri bazat e fizikes dhe te astronomis.
Ai e zbuloi teleskopin i cili e ndryshi thelbesisht astronomin.

Me vone Njutoni u be i famshem me 4 ligjet e tij te fizikes.

-Ligji i pare i Njutonit eshte ligji i inercis i cili thot se qdo trup ka aftesi te ruaj gjendjen e meparshme

-Ligji i dytë i Njutonit ishte ligji i levizjeve te trupav ne ndikimin e forcave te jashtme,ai thot rritja e shpejtesis se nje trupi eshte e barabarte me forcen ndikuese ndaj tij (F=ma)

-Ligji i tret eshte ligji i gravitetit i cili eshte shume i rendesishem ne astronomi dhen ne fizike.

-Dhe ligji i fundit thot se qdo force ka edhe kunder forcen e barabart

Shkencëtarët më me ndikim ne botë Newton
Pershendetje
Mbrapsht në krye Shko poshtë
http://www.bashkimikombetar.com
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Shkencëtarët më me ndikim ne botë   Shkencëtarët më me ndikim ne botë EmptyFri Sep 14, 2007 1:18 am

Një mbrëmje, kur Njutoni ishte në moshën njëzetetrevjeçare ishte ulur në kopshtin e të atit dhe po mendohej. Heshtjen e natës e prishi një mollë që i ra te këmbët. Kjo e futi në mendime të thella. Hëna shkëlqente në qiell. I riu pyeti veten se si ishte e mundur që hëna nuk binte poshtë siç ra kokrra e mollës. Kjo i dha shkas që ai të zbulojë ligjin e gravitacionit.* Njutoni mbeti gjithë jetën beqar. Kur e pyeti një mik se si kishte ndodhur që ai nuk ishte martuar, ai u përgjigj:
- Nuk kam pasur asnjëherë kohë të mendoj për këtë punë.
- Si keni mundur të zbuloni sistemin e botës, - e pyetën Njutonin e madh.
- E kam zbuluar, u përgjigj ai, sepse kam menduar për të ditë e natë.* E pyetën njëherë Njutonin sesi ishte e mundur që njeriu ecën sa herë që do dhe mund të lëvizë krahët dhe duart sipas dëshirës së tij. Njutoni tha se nuk dinte ta shpjegonte.Ata pastaj e pyetën prapë.
- Po mirë, ju që njihni kaq thellë ligjin e gravitacionit të planeteve, mund të na thoni të paktën, përse ata lëvizin në një drejtim dhe jo në kundërt?
- Nuk di asgjë, - u përgjigj Njutoni, pasi ishte menduar pak si gjatë nuk di asgjë për këtë, as për shumë gjëra të tjera. Nuk mund ta merr me mend se sa e madhe është padija jonë.* Njutoni i madh nuk i donte shumë poetët. Njëherë ai i tha:
Ndaj poetëve parapëlqej këpuctarët, ata të paktën janë të dobishëm për shoqërinë.
* Perandorin e Kinës misionarët e tij e njohën me librin e Njutonit "Parimet". Ai i shfaqi mirënjohjen e tij me një letër që ia drejtonte thjesht: "Zotit Njuton, Evropë".
Dhe letra vajti në dorë të Njutonit.
Beton
Hero anëtar
Hero anëtar
Beton

Numri i postimeve : 5729
Vendi : Zvicër
Profesioni/Hobi : no money no honey
Registration date : 10/09/2007

MesazhTitulli: Re: Shkencëtarët më me ndikim ne botë   Shkencëtarët më me ndikim ne botë EmptySat Jan 05, 2008 11:07 am

Sokrati ka then ''Une e dij nje gje s'di asgje'' .?
Sponsored content

MesazhTitulli: Re: Shkencëtarët më me ndikim ne botë   Shkencëtarët më me ndikim ne botë Empty

Shkencëtarët më me ndikim ne botë
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1
 Similar topics
-
» Muhammedi (a.s.) njeriu më me ndikim në historinë e njerëzim
» Kursimet e shqiptareve(kane ndikim ne bankat e huaja)

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shkencë-
Kërce tek: