Bashkimi Kombëtar
Mirë se erdhë në forum " Bashkimi Kombëtar "
Qëndro i lidhur me ne ! Disponim te këndshëm të kontribojm për kombin larg ofendimet dhe zënkat... 
ForumForum  PortalliPortalli  GalleryGallery  RegjistrohuRegjistrohu  identifikimiidentifikimi  

Share | 
 

 DEKLARATE

Shko poshtë 
AutoriMesazh
Mariglen Gjoka
Fillestar/e
Fillestar/e
avatar

Male
Numri i postimeve : 46
Age : 38
Vendi : Athine (Greqi)
Registration date : 14/01/2009

MesazhTitulli: DEKLARATE   Tue Jun 14, 2011 3:47 pm

[b]DEKLARATE


Té dashur bashkatdhetaré dhe bashkatdhetare!

Me indinjaté té thellé populli shqiptaré né Shqipéri sikurse edhe kudo né boté i ka pritur sérish ngjarejt provokuese né Himaré. Ato nuk kané qené e nuk jané incidente, sic jané shprehur e shprehen vazhdimisht media dhe politikanét tané,

por jané provokacione té rénda antishqiptare té qarqeve shoviniste reaksionare greke.

Ka kohé qé né sirtarét e politikés greke qéndron i gatshém projekti i njé referendumi pér té ashtéquajturén "autonomi e Himarés".

Shfaqja hapur brutale dhe arroganca agresive e plot mllef antishqiptar i mercenaréve té paguar grek dhe pseudoshqiptaré déshmon, si pér orekset né rritje té shovinizmit grek, ashtu edhe pér térbimin dhe padurimin e tij pér aneksimin e perles soné shqiptare ndér shekuj.

Fakti qé mercenarét numroheshin me gishta, flet qarté se populli i Himarés éshté i distancuar nga kéto veprime té shémtuara, té izoluara dhe té destinuara té déshtojné me turp.

Dhe s´ka si té ndodhé ndryshe.

Populli i Himarés éshté njé popull atdhetar e liridashés, me tradita té shkélqyera luftarake, arsimore dhe etnokulturore puro shqiptare.

Luftrat dhe pérpjekjet e Himariotéve kurdoheré ndér shekuj kané qené té lidhura ngushté dhe né shérbim té céshtjes soné kombétare.

Mé kot shovinistét greké ushqejné iluzione e pérpiqen té zhbéjné historiné e késaj treve.

Himara ka zot popullin e vet shqiptar.

Provokacionet e ndryshme, duke filluar nga ai i 12 tetorit 2003 e deri mé sot, nuk jané thjesht rastésira.

Ka kohé qé shovinizmi grek ka gjetur fushé té liré pér realizimin e qéllimeve té tij antishqiptare, duke i pérdorur té gjithé format e mjetet, qé nga presionet diskriminuese ndaj refugjatéve tané né Greqi e deri tek depértimi i kapitalit grek né Shqipéri.

Né njé kohé kur emigrantét shqiptar né Greqi i detyrojné té ndérrojné identitetin e tyre, si té thuash, nénén e babané, pér arbreshét e Greqisé nuk lejohet as edhe njé shkollé e vetme shqipe, té débuar mizorisht, nuk u njihet as njé e drejté kombétare apo e pronésisé, ndérsa shovinizmi grek, déshmon hapur né Himaré, bén presion pér shkolla greke deri né Lezhé dhe né Dibér,duke shpérndaré harta provokuese né kufijté greké deri né Shkumbin, etj, etj.

Té gjitha kéto jané béré hapur, né drité té diellit, por politikanét shqiptaré kané béré shurdhmemecin.

Servile e té nénshtruara ndaj cdo fuqie té huaj, e madhe apo e vogél, partite politike shqiptare kané ndjekur e ndjekin njé politiké térésisht antikombétare.

Éshté fakt qé mbas pérmbysjes sé pushtetit popullor, portat e lirisé e té pavarésisé sé vendit u shqyen térésisht, Shqipéria gradualisht u shéndérrua né njé koloni tipike, me pushtim ushtarak, skllavéri ekonomike dhe diktat politik té huaj vdekjeprurés.

Ndaj qéshtja joné kombétare nuk mund té presé asgjé té miré nga politikanét vendas, ndaj dhe provokacionet e vazhdueshme né Himaré ngarkon me faj té réndé partité politike, si PD-n edhe PS-n me aleatét e saj qé né dém té interesave kombétare kane béré e bejne marréveshje me BDNJ, agjenturé e shovenizmit grek dhe pérgjegjése direkte pér provokacionet né Himaré.

Né zgjedhjet e vazhdueshme, né qofté se né cdo zoné tjetér fitojné apo humbasin xhepat e pushtétaréve (pozit dhe opozit), né Himaré humbet Shqipéria!

S´éshé cudi qé provokacionet e vazhdueshme né Himaré té jené pjesé e njé skenari mé té gjeré dhe jo vetem nga ana e Greqisé, por edhe té fuqive té médha, euro-atlantike, qé kané interes té nxisin armiqési midis popujve té Ballkanit.

Sic ka théksuar shoku Enver Hoxha, populli shqiptaré dhe populli grek jané dy popuj miq dhe ne komunistét dimé té dallojmé shovinistét reaksionaré nga populli i thjeshté grek, té cilin e duam dhe e respektojmé.

Edhe kjo miqési midis dy popujve tané éshté njé faktor me réndési, qé ngjarje té tilla, si provokacionet né Himaré té déshtojné, si gjithnjé me turp.

Sé fundi, duam t´u kujtojmé shovinistéve greké, se historia e ka mésuar popullin shqiptar, qé kurré té mos e ulé kokén as pérpara té huajve, as pérpara tradhétisé, se edhe mé paré jané pérpjekur armiq mé té médhenj té na coptojné e ta fshijné Shqipériné nga harta e botés, por kemi guxuar, kemi luftuar e kemi fituar, se Shqipéria e shqiptarét kané qené, jané e do té mbeten té pavdekshém ndaj sérish ju paralajmérojmé:

"Uleni bishtin!"


BASHKIMI I EMIGRANTEVE SHQIPTAR

"PUNA"

Mbrapsht në krye Shko poshtë
 
DEKLARATE
Mbrapsht në krye 
Faqja 1 e 1

Drejtat e ktij Forumit:Ju nuk mund ti përgjigjeni temave të këtij forumi
Bashkimi Kombëtar :: Shqiptarët :: Politikë-
Kërce tek: